Wie ben ik ?


Mijn echte naam is Brigitte Blondeel. Ik ben geboren te Gent. Als kind werd ik al heel vroeg aangetrokken tot alles wat te maken had met kaartleggen, parapsychologie en het bovennatuurlijke. Tijdens mijn vrije uurtjes las ik vele boeken. Vooral thema's als religie, psychologie en esoterie boeiden mij enorm. Mijn moeder nam mij regelmatig mee naar een kaartlegster uit de streek, waardoor mijn smaak in dat alles nog meer werd geprikkeld.

Zonder het in die tijd misschien zelf te beseffen, gaf ik toen ook al veel zaken "door" aan mijn broer en zuster en aan mijn toenmalige vriendinnen. Noem het voor mijn part een sterke vorm van "intu´tie". Wat wist ik immers "als kind" over een "Gave". Voor mij was alles "normaal". Het "toeval" wou echter wel, dat deze zaken, die ik hun had gezegd en waarvoor ik hun had gewaarschuwd, ook daadwerkelijk uitkwamen. Hoe meer jaren er verstreken, hoe meer ik mij dan ook verder in deze materie ging verdiepen.

En zo gebeurde het dat ik op mijn 22ste in contact kwam met een zekere Madame Sonia. Het is van haar dat ik alle knepen en finesses van het "vak" kreeg aangeleerd. Eerst probeerde ik voor mezelf de kaarten te leggen, en nadien passeerden natuurlijk de familie en alle vrienden en kennissen de revue. Op zekere dag bekende Madame Sonia mij, dat ze zwaar ziek was, ze zou niet lang meer leven en wilde daarom haar "Gave" aan mij doorgeven. Ik moest haar opvolgen op professioneel gebied. Ik had in eerste instantie grote twijfels, ik was onzeker en wist toendertijd niet wat mij overkwam. Toen ik mijn angsten uiteindelijk had overwonnen, waagde ik het om "de grote stap" te zetten...

Ik ben ondertussen reeds 33 jaar beroepsmatig aan het werk. Toen ik begon met mijn praktijk heb ik een schuilnaam moeten nemen. Het toeval wou namelijk dat er iemand in mijn buurt werkzaam was die ook "Madame Brigitte" heette. Ik wilde geenszins een collega "onder haar duiven schieten". Om verwarring te voorkomen heb ik dan maar de naam "Ria" aangenomen. Vandaar dat iedereen mij tegenwoordig kent als "Mevrouw Ria"

In de eerste jaren van mijn praktijk kon men mij regelmatig horen op de radio. We spreken van de jaren 70-80. In de jaren 80-90 had ik regelmatig op tv-optredens in binnen- en buitenland. Ook de geschreven pers contacteerde mij vaak.

In de jaren 80 nam ik deel aan verschillende alternatieve beurzen. De eerste beurzen waren vooral natuurbeurzen, van "de natuurlijke weg". In het jaar 1983 nam ik deel aan een beurs in Hotel Metropole te Brussel. Deze beurs werd georganiseerd door een Franse organisatie. Daardoor kwam het dat ik een aantal jaren meegedraaid heb in het "franse circuit" op beurzen doorheen gans Frankrijk. Alles verliep toendertijd geheel anders dan nu. In de jaren 1984-1985-1986 heb ik zelf het heft in handen genomen en startte ik met kleine beursjes in Oost- en West Vlaanderen en in Antwerpen. Deze waren toen nog opgevat als een soort van opendeurdag, voornamelijk bedoeld om de mensen vertrouwd te maken met de paranormale onderwerpen, en nadien werden er dan consulten gegeven. In 1986 en de volgende jaren waren er verschillende organisatoren actief, die mijn "pionierswerk" op grotere schaal hebben voortgezet : de "echte" Paranormale beurzen, zoals wij die nu nog steeds kennen en waaraan ikzelf natuurlijk nog steeds deelneem.


Gedurende al die jaren ben ik erin geslaagd om door zelfstudie en cursussen mij verder in de verschillende disciplines te verdiepen. Hoofdbedoeling hiervan was om mijn klanten die mij kwamen en (nog steeds) komen opzoeken, wat meer mee te geven. Ik vermeld hierbij Leo, een heel goede vriend en leermeester, die mij vooral geleerd heeft om met het bewustzijn en om met de energie en het licht te werken. Hierdoor kwam het dat ik uiteindelijk ook de stap heb gezet om een cursus "light body" te gaan volgen. In deze discipline ben ik ondertussen nu ook zelf docente. Dat houdt in dat ik deze cursus aan alle ge´nteresseerden verder mag onderrichtten. Ondertussen ben ik dan ook Reiki master geworden, waardoor ik nu ook de inwijdingen mag geven. Ik ben nu terug op zoek om nog verdere cursussen te volgen, Maar dit zal nu maar voor in Januari of september van volgend jaar zijn.

(wordt vervolgt...)

Ria (Brigitte) BLONDEEL

ria.blondeel@paranormica.be